http://www.spilka-it.com.ua/
Обслуговування i продаж
програмного забезпечення

Новости

События и мероприятия компании

Новини компанії

Анастасія АВЕДЯН: «У роботі з партнерами все чесно, взаємовигідно і командно»

Про компанію
07 Липня 2017

a:2:{s:4:"TEXT";s:16164:"«Приходьте на чай з пряниками» - напівжартома запросили клієнти фахівців «» на очне знайомство, яке перейшло в серйозний проект по впровадженню програми 1С:Підприємство. «Обов'язково!» - була негайна відповідь, і слово стримали.

Справедливості заради скажемо, що настільки райдужні діалоги трапляються лише після серйозної попередньої проробки питання, а діалог мав місце як підсумок домовленостей в рамках роботи з партнерами.

Робота з партнерами - це новий напрямок в діяльності компанії-франчайзі 1С:Підприємство ТОВ «», яке покликане поєднати клієнтів, які потребують послуг по автоматизації бізнес-процесів або придбання обладнання, з компаніями-партнерами, які мають можливість надати такі послуги в комплексі.

- Клієнту дуже зручно звернутися в одну компанію-виконавця з переліком різнопланових завдань, щоб їх всіх взяли в роботу, і подбали про виконання. Обслужити клієнта в комплексі (продати обладнання, підключити його, автоматизувати процеси), а не ганяти клієнтам по різним компаніях - це і є завдання партнерів, тобто необхідні послуги в одному флаконі. При цьому у самих партнерів є обопільний вигідний інтерес, важливо лише чітко розуміти, хто, чим і в якому обсязі може бути корисний один одному, - пояснює Анастасія АВЕДЯН, яка відповідає за роботу з партнерами.

За її словами, серед ключових партнерів «» - великі компанії-інтегратори, які працюють з великими системами Oracle, SAP, але у них немає фахівців за програмами 1С:Підприємство, в той час як від клієнтів надходять такі завдання: «Значить, ми можемо бути корисні і підключаємо наших фахівців, що дає їм можливість не тільки показати свою компетенцію і виконати поставлені завдання, але також набути нового досвіду участі в значущих проектах ».

У роботі з партнерами є кілька напрямків, що стосуються надання послуг, продуктів, обладнання. Одне з них - участь в проектах через запити від партнерів, уточнює Анастасія:

- Наприклад, якщо партнери займаються поставками контрольно-касової техніки, а нашим клієнтам треба автоматизувати підприємство і при цьому потрібно закупити відповідне обладнання (ККТ), то ми домовляємося і надаємо послуги / працюємо через партнерів, залучаючи їх фахівців.

І точно так само ми можемо надавати наших фахівців для виконання робіт у клієнтів, які звернулися до наших партнерів. Особливо це важливо при виконанні масштабних проектів по автоматизації на базі «1С:Підприємство: Управління холдингом», «ERP Управління підприємством», або в разі переходу з «Управління виробничим підприємством» на ERP. Буває так, що у нашого партнера є завдання від клієнта, але при цьому немає спеціалістів у галузі оцінки особливостей МСФЗ. Тоді вони звертаються до нас, як партнери, із запитом на таких фахівців, і ми направляємо їх. В результаті всі задоволені: клієнт отримав автоматизацію бізнес-процесів, наш партнер не втратив клієнта і виконав проект, а наші фахівці з МСФЗ отримали завантаження і досвід.

Цей напрямок новий і для «», і для Анастасії - впроваджувати його стали приблизно дев'ять місяців тому. Процес від початку знайомства і вибудовування партнерських відносин досить-таки тривалий, оскільки передбачає кілька рівнів узгодження у сторін. Анастасія АВЕДЯН починала працювати в компанії як телемаркетер, після сертифікації перейшла в менеджери. Досвід роботи з програмами 1С:Підприємство та тісного спілкування з клієнтами допомагає розуміти запити партнерів і клієнтів. Тому вона відгукнулася на пропозицію керівництва компанії спробувати свої сили в новому напрямку. І як чесно зізнається: «Спочатку було важко, багато нюансів, є особливості в вибудовуванні відносин з партнерами та клієнтами саме в розрізі командної взаємодії. Але за допомогою більш досвідчених колег поступово вникала в процес, вносила свої пропозиції, пробувала різні підходи».

Зараз в опрацюванні близько двох десятків таких проектів, де бюджет може бути дуже і дуже солідний, тобто прорахунки на попередньому етапі в подальшому можуть обійтися дорого. До завдань Анастасії входять відправка резюме фахівців, організація пресейл, очних зустрічей клієнтів з фахівцями, скайп-конференцій для обговорення та знайомства, тобто вибудовує свого роду логістику попереднього етапу, щоб в результаті зібралася команда для роботи над проектом. Це тривалий процес, де треба гідно представляти компанію і її можливості, щоб вибрали саме нас. Як говорить Анастасія: «Це дуже цікавий досвід, тому що рівень зустрічей - найвищий, і присутня така ж висока відповідальність, тому попередньо проговорюється кожна деталь презентації, кожен слайд, кожна буква. На щастя, ми знаходимо порозуміння з партнерами, вибудовуємо лояльні відносини, знаходимо компроміси, адже кожен з нас працює на результат, і ключове питання - це виконати поставлені клієнтом завдання. Ось це і є якісне партнерство, а не конкуренція».

Не приховує наша співрозмовниця і нюансів, з якими стикається при вибудовуванні відносин з партнерами. Іноді на початковому етапі знайомства доводиться розтоплювати лід недовіри у майбутніх партнерів, які побоюються, що у них перехоплять клієнта і самі зайдуть на проект - на жаль, недобросовісна конкуренція присутня в світі бізнесу. Анастасія враховує такий момент в спілкуванні, і вибудовує співпрацю поступово: «Через деякий час партнери розуміють, що ми хочемо працювати саме як команда, і тоді холод в спілкуванні йде, нам починають довіряти. Без цього неможливо злагоджено працювати. У нас все чесно, взаємовигідно і командно».

Коли етап установки партнерських відносин пройдено, настає період спілкування з керівниками проектів, які в цілому бачать картину за завданнями і приймають рішення, які питання вони можуть закрити самі, а які за допомогою партнера: «Під час обговорення завдань я повинна розуміти їхню мову, жити їх завданням. У такі моменти виникає відчуття, що я не з клієнтом розмовляю, а з колегою. Ми розуміємо, що треба зараз добре обговорити всі питання, щоб потім було добре всім. Рада, що РП - це дуже цікаві люди, грамотні, професіонали в надзвичайно і в той же час - звичайні люди з чудовим почуттям гумору. Мені дуже подобається з ними спілкуватися, і це один з плюсів тієї роботи, якою я зараз із задоволенням займаюся».

Робота в ІТ-сфері майже цілодобова, бо плани величезні - якомога більше брати участь в роботі на великих проектах, зміцнити співпрацю, зробити його більш плідним, тому Анастасія не дивується, якщо їй на пошту або в скайп приходять повідомлення від партнерів з уточнення про зустрічі з клієнтами, фахівцями, з питаннями по документам, та й просто побажання доброї ночі після складного дня. І в цьому теж свій драйв!
";s:4:"TYPE";s:4:"html";}

?>