http://www.spilka-it.com.ua/
Обслуговування i продаж
програмного забезпечення

Новости

События и мероприятия компании

Все

Як студенти стали стажерами

Як студенти стали стажерами
16 Червня 2016

a:2:{s:4:"TEXT";s:11028:"

Завершився тримісячний курс навчання в «ІТ-Академії», організованої компанією «-Україна» у Львові. Головна ціль організації безкоштовних курсів – підготовка програмістів 1С:Підприємство для роботи в компанії.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року у рамках стратегічних планів із розширення компанії було оголошено про набір студентів в «ІТ-Академії». Із поданих резюме було відібрано десять людей, які і почали навчатись з 1 лютого під керівництвом сертифікованого викладача ЦСО, працівника «» Мар’яни ЛУЦИШИН,

Протягом першого місяця вони вивчали теорію трьох базових курсів фірми «Підприємство», потім написали контрольну роботу. До подальшого навчання було допущено шість людей.

Другий місяць поєднував практичні заняття і підготовку до складання сертифікаційного іспиту «Професіонал» з платформи, як одна із умов навчання. Склали всі! Під час навчання кожен міг визначитись, що йому більше до душі і чим він займеться – програмуванням чи консультуванням, але ази напрямків опанували всі.

Протягом наступного, третього місяця навчання студенти приступили до самостійної роботи із вирішення завдань під кураторством керівника курсів, також підготувались до складання наступного іспиту – «Професіонал» по програмі «Управління торгівлею» (УТ). І знову ж таки – всі склали успішно! Нещодавно двоє студентів ще склали іспит «Спеціаліст-консультант» по УТ, а решта готуються до нього і до іспиту з платформи. В цілому студенти принесли 12 сертифікатів до загальної скарбниці компанії, і це не межа.

Через особисті обставини курси покинув один студент, і в результаті до випуску із «ІТ-Академії» прийшло п’ятеро людей – Тетяна НЕВЗОРОВА, Марта БАБІЙ, Василь СТАВІНСЬКИЙ, Юрій БАТІГ, Андрій ІЛЬНИЦЬКИЙ, тобто половина з тих, хто починав навчатись чотири місяці тому. Чудовий результат!

З червня студенти перейшли до статусу стажерів і зараз повний робочий день знаходяться у колективі, спостерігають за роботою досвідчених колег, і за наявності невеликих завдань від клієнтів їх навантажують роботою.

Тетяна НЕВЗОРОВА, тепер вже стажер, а не студент, давно мріяла поближче познайомитись з продуктами 1С:Підприємство саме як програміст, розробник, але самостійне навчання не складалось. Зате був досвід користувача 1С:Підприємство. Тому втішилась, і коли побачила оголошення про набір слухачів на очне навчання, і коли вже запросили на заняття:

– За короткий час довелось опановувати значний обсяг знань, добре, що навчанню приділяла багато часу, а не поєднувала із основною роботою. Це був хороший справжній інтенсивний курс, від чого у мене часто виникало відчуття нестачі часу на опанування нового матеріалу. Це як і в будь-якого студента, напевне. (посміхається). Мені подобається мій нинішній вид діяльності, рішення завдань, опанування тонкощів програмування, особливостей конфігурації, і в майбутньому бачу себе розробником. А поки готуюсь до складання чергового сертифікаційного іспиту 1С:Підприємство.

Побажаємо Тетяні успіху!

– Це хороший досвід для усіх – і студентів, і мене, компанії, оскільки у будь-якому випадку це рух вперед, - відзначила Мар’яна ЛУЦИШИН, підсумовуючи навчання. – Щось вийшло у цілковитій відповідності до задуманого, щось не зовсім. Із врахуванням всіх нюансів будемо ще планувати такі курси. Наприклад, бачу, що можна змінити підхід до відбору кандидатів. А за тривалістю вважаю, що три місяці – це оптимальний термін для такого виду занять, щоб навчити студентів розуміти структуру конфігурації, що, де шукати і як пов’язувати між собою.

Мар'яна висловила думку, що іноді навчити спеціаліста з нуля – це кращий варіант, ніж перевчити вже досвідченого програміста під потреби компанії. Тому спочатку ідея організації була орієнтована на спеціалістів із будь-якої галузі і не тільки 1С:Підприємство. Важливіше було їх знання предметних галузей ніж знань програмних продуктів зсередини. Але при цьому вони могли бути користувачами 1С:Підприємство.

– Ми раді всім клієнтам – великим, середнім, дрібним, і завдання в них бувають різні за масштабами. Ось у випадку із невеликими завданням, це як раз вдалий варіант для практичного завантаження новеньких-стажерів, які підходять до виконання робіт відповідально і ретельно, - відзначила керівник курсів. – Добра слава швидко поширюється серед друзів, партнерів і колег наших клієнтів, і в результаті за рекомендаціями до них звертаються нові замовники. Адже запам’ятовується і спілкування, і відношення до роботи і вчасно виконане завдання, тобто молоді спеціалісти також формують імідж компанії.";s:4:"TYPE";s:4:"html";}

?>